sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Opettajan työ on valmennusta - Marko Heinonen

Tulevaisuudessa opettajan työ on muuttumassa enemmän valmennustyyliseksi, jossa eri osa-alueita koetetaan kehittää yhdessä opiskelijan kanssa. Kuinka opetus ja oppimisen ohjaus toteutetaan?  Se muotoutuu käytössä olevien opetusmahdollisuuksien mukaan. Tiedon suoraa siirtämistä koetetaan muuttaa oivaltamisen muotoiseksi, jossa opiskelijan itsearvioinnilla on merkittävä rooli.
Tulevaisuudessa on myös otettava huomioon opiskelijoiden aloilta toisille siirtyminen, joka parhaimmillaan tuo jokaiselle alalle uusia kokemustaustoja. Uusien näkökulmien hyödyntäminen sekä tunnistaminen ovat erityisen tärkeää alan kehityksen kannalta. 

Uusia mahdollisuuksia oppimisen ohjaamiseen antaa Stadin avoin ammattiopisto, joka järjestää ammatillisia opintoja helsinkiläisille 16–29 vuotiaille ammatin etsijälle tai vaihtaville. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää yksilöllisiä opintopolkuja. Opintoja voi sitä kautta suorittaa kaikille Stadin ammattiosaston linjoille, ja sen tarkoituksena on ehkäistä syrjäytymistä sekä mahdollistaa opintojen nopeampi suorittaminen.


Paavola, Hakkarainen & Seitamaa-Hakkarainen 2006. Ammatillisen opettajan käsikirja 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti