lauantai 18. tammikuuta 2014

1. oppimiskysymys oli MILLAISTA ON CASE-POHJAINEN OPPIMINEN?

 

16.1.2014 lähipäivänä kokoonnuttiin Ahlmanin ammattiopistolla Tampereella.


Kristiina (sosiaali- ja terveysala) esitteli PowerPoint-esityksellä asiaa tapauskohtaisesta oppimisesta.

Selväksi kävi, että case-oppimisessakin yhteisöllinen oppiminen on usein hedelmällisempää kuin yksin puurtaminen! Moni köydenpunojasakista käyttää opetuksessaan ko. menetelmää ja omakohtaisia kokemuksia esitettiin paljon
Kristiina kertoi mm. oman kokemuksensa "kylvettämisen oppimistapauksesta" loppuratkaisuineen....siihen sen enempää syventymättä....hän siis esitteli "casen". Case on siis tapaus joka pitää ratkaista.
Jälleen kertoiltiin ja pohdiskeltiin rikastuttavia koko sakin omia kokemuksia ja erääseen Kristiinan "caseen" liittyen totesimme viisaasti -yleisesti opettamiseen liittyen, että opettajan ei kannata valehdella opiskelijoille. Jos et tiedä, niin ole rehellinen ja tunnusta se ennemmin kuin että alkaisit syöttää pajua! Kristiina ehkä voisi kommentoida ja kertoa mikä tämä tapaus varsinaisesti oli kun itse muistan kuitenkin jotain väärin :)
Kristiina esitteli myös erään "pieleen menneen casen" ja pohdittiin koko sakin voimalla mistä epäonnistuminen olisi voinut johtua.

Helena (lentoliikenneala) esitteli lentoliikenneonnettomuus-casen.

Helenan organisaatiossa järjestetään usein kertauskoulutustilaisuuksia joissa vastaavia "caseja pohditaan:
  • case esitellään aluksi kokonaisuudessaan
  • sen jälkeen palataan tiettyihin kohtiin tapauksessa ja keskustellaan yhdessä
  • casea verrataan oman organisaation toimintaan "miten meillä toimittaisiin tässä tapauksessa"
  • lopuksi keskustellaan vuorovaikutteisesti siitä, mikä olisi "se oikea tapa" toimia
  • esitystekniikoina PP, videot, simulaattori, demonstrointi jne..
kuva: Greg L.
Kuva: Greg L.

Koska köydenpunojasakissamme on laaja-alaisesti edustettuna erilaisia ammatti-aloja, kysymyksiä herää paljon ja keskustelukin rönsyilee välillä hyvinkin kauas itse aiheesta... Lopuksi siis tentattiin Helenaa lentoturvallisuudesta :).
Sovittiin vielä, että köydenpunojat vinkkaavat omalla Moodlealustalla millainen case-käytäntö voisi olla hyvä ja millaisia omakohtaisia kokemuksia kullakin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti